4 grunde til at besøge Amsterdam

amsterdam

Amsterdam er en lille storby, som blandt mange kaldes museernes by og danner blandt andet rammerne for Van Gogh museet og den berømte Anne Franks hus. Byen anses for at være Nordens Venedig, der med sine over hundrede kanaler giver mulighed for at se byen fra vandsiden. Her er en række tips til hvor du skal bo, steder du skal opleve samt steder du bør spise, mens du besøger denne spændende by.

Se byen fra vandsiden

Hvis du spørger nogen der har været i Amsterdam, vil de helt sikkert mene at man ikke kan fuldende sin tur uden at have set byen fra vandsiden. Og selve kanalerne taler egentlig for sig selv, hvilket man oplever når man slentrer langs de mange kanaler, alt mens man beundrer de gamle kanalhuse og husbåde. De mange snoede kanaler, der snor sig igennem byen indbyder til en sejltur, der enten kan gøres ombord på en større turbåd eller en mindre både uden tag.

Anderledes spisesteder

Amsterdam har mange spisesteder, som virkelig er et besøg værd. For blot at nævne et par restauranter, der giver dig en på opleveren, bør du prøve pandekagebåden Pannenkoekenboot og restauranten Ctaste, hvor du spiser i mørke. Pandekagebåden er en hollandsk spiseoplevelse, hvor du kan smovse dig mæt i lækre pandekage, alt imens båden sejler af sted på en Amsterdams store floder. Restauranten Ctaste er derimod noget helt andet, men er også en oplevelse du sent vil glemme. Her prøver du hvad det vil sige at være blind for en aften, hvor du spiser mad i mørke serveret af blinde tjenere. Du vil virkelig blive sat på prøve og opleve hvordan det er at spise uden synssansen som hjælp.

Gåtur langs Red Light District

En anden ting du absolut bør se på din tur i Amsterdam er Red Light Distric, der med sine mange neonlys dominerer et af Amsterdams ældste kvarterer. Her har du mulighed for at møde mange forskellige mennesker heriblandt letpåklædte damer, der poserer i vinduerne. Dette kan i manges øjne lyde mærkværdigt, og på trods af at gaden er fyldt med øl, fest og sex, er det faktisk en ret smuk gade.

Imponerende museer

Et af de mest kendte museer man bør besøge i Amsterdam er Van Gogh Museum, som består af den samling Vincent van Goghs nevø ejede. Van Gogh anses for at være blandt de mest storslåede kunstnere, og samlingen på museet inkluderer faserne i van Goghs liv lige fra hans barndom, gennem forskellige dele af hans liv og helt frem til hans død.

Derudover kan man ikke drage hjem fra Amsterdam uden at have været forbi Anne Franks hus, der hvert år trækker tusindevis af turister til byen. Dette er huset hvor Anne Frank og hendes jødiske familie gemte sig for nazisterne tilbage i 2. Verdenskrig.

Her skal du bo

Det kan være ret svært at overskue hvor man skal bo, når man besøger Amsterdam, men som turist bør man bo i centrum og helst indenfor den inderste kanal. Mere specifikt er dette området mellem hovedbanegården mod nord, Leidseplain mod syd, Jordaan til vest og Oosterpark mod Øst. Her bor du tæt på de fleste seværdigheder og kan derfor gå til de fleste ting.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*