Sommerferie med børn: 5 gode rejsetips

Skal du have børnene med på ferie? Om du er erfaren eller uprøvet i at rejse med børn, så vil det altid være lidt af en mundfuld, og derfor får du her fem uundværlige råd, der kan hjælpe din familie på vej til en vellykket ferie.

1: Overvej din rejsedestination

Noget af det vigtigste for en vellykket børneferie, er, at I får valgt et sted, der er børnevenligt. Tænk for eksempel på, om der et behageligt klima for dine børn, om der nogle spændende aktiviteter og seværdigheder i nærheden, eller om rejsetiden er tilpas.

2: Book med omtanke

Når først I har valgt, hvor ferien skal gå hen, kan det være en jungle at finde ud af, hvor I skal bo. Det er en god idé, at du overvejer – måske i samråd med dine børn – om I skal bo på hotel, campingplads, feriebolig eller noget helt andet. Det er vigtigt, at I får valgt et sted, hvor I som familie kan føle jer hjemme, så I rent faktisk føler, at I kan holde ferie. Samtidig er det også vigtigt, at du laver en grundig research af, hvilket område I skal bo i. Skal det være tæt på stranden, eller er det ikke så vigtigt, så længe der er en pool? Der er mange overvejelser, og det er derfor nødvendigt, at du og din familie sætter tid af til at tænke over det.

3: Planlæg dine flyafgange

Alt afhængig af rejsetiden og alderen på dine børn kan det være vigtigt at planlægge dine afgange nøje. Har du små børn eller skal I ud på en længere tur, er det en stor fordel at gå efter flyafgange tæt på sengetid – også selvom det kan være en dyrere løsning. Skal I køre på ferie, er det en god ide, at I sørger for at tage jer god tid, så det ikke bliver en umulig opgave for dine børn at holde koncentrationen. En vellykket rejse er altid en god forudsætning for en skøn ferie.

4: Husk den praktiske forberedelse

Den praktiske forberedelse er nødvendig både før og under selve rejsen, men særligt før rejsen, kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at være godt forberedt. Undersøg for eksempel om dine børn skal have visum, om du skal have fat i nogle særlige piller, eller om der er mulighed for online check-in, så I har god tid i lufthavnen. Hvis du ikke er tilstrækkeligt forberedt, risikerer du at mangle noget i sidste øjeblik, og det kan være en stor stressfaktor for både dig og din familie.

5: Træk vejret og nyd det

Det lyder måske banalt, men det er faktisk vigtigt, at du tager dig tid til at nyde din ferie. Når I først er ankommet til jeres rejsemål, skal det gerne være en fornøjelse at holde ferie, og derfor er det altafgørende, at du som forælder er i godt humør og har en vis mængde overskud. Tag dig tid til at skabe gode ferieminder med dine børn og husk at dokumentere det med en masse billeder, så dine børn vil kunne kigge tilbage på ferien om nogle år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*